2015-01-12 22:14:10• hírek • Kocsis Zoltán

A tavalyi ezüst után idén aranyat szerzett a Sentierri Mátészalkán

A tavalyi ezüstérem után sikerült javítania helyezésén a szatmárnémeti Sentierri csapatának, amely a hétvégén megnyerte a VII. Szi-Zo Sportszer Teremlabdarúgó Kupát! Hogy ez mekkora fegyvertény, jól mutatja az is, hogy a hagyományos mátészalkai teremfoci-bajnokságra idén 44 csapat iratkozott be. A döntőbe pedig két szatmári csapat is bejutott: a Sentierri és a Studentii.

A mezőnyben összesen négy Szatmár megyei csapat volt, az említettek mellett a Szatmárhegy és a Safari vett még részt a tornán. Közülük egyedül csak utóbbi nem jutott tovább a 12 csapatos középdöntőbe. A lebonyolítás sajátossága következtében az elődöntőbe hat csapat jutott be, a döntőbe pedig három. A finálé körmérkőzéses volt, aki itt több pontot szerzett, értelemszerűen az nyerte a tornát.

A legrövidebb útja tehát a Safarinak volt, amely az F csoportban előbb 2-0-ás vereséget szenvedett az Offside Sport Café Nyíregyházától, majd 2-1-re legyőzte a Szatmári Optikát, ám végül az Őr KSE elleni 3-1-es vereség a kiesésüket jelentette.

A Szatmárhegy csapata ezzel szemben gyakorlatilag átlépett a csoportkörön, hisz előbb 3-0-ra verte a The Crew-t, aztán 2-0-ra a Leveleket, végül pedig 3-2-re Fehérgyarmatot. Számukra a megálljt a középdöntő jelentette, ahol 2-0 arányban alulmaradtak a Nyírtéti Farkasok ellenében.

A tornát 9-én, azaz szombaton a Studentii nyitotta, amely az A csoportban kapott besorolást. Itt kiütéssel kezdtek, hisz rögtön 7-1-re verték az FC Nankacut. A folytatásban 2-0-ás győzelmet arattak a Fetiker Kft. Autocheck Center csapata fölött, végül 4-1-re verték a Csenger Futsalt.

Szintén magabiztos, 6-1-es sikerrel nyitott a G csoportban a Sentierri is, aztán csak egy 1-1-es döntetlen jött össze a fiúknak az X-Treme Dance Club Nábrád ellen, majd a csoportot egy 8-1-es gázolással zárták a Nyírvasvári ellen.

A középdöntőben aztán a Sentierri 5-1-re verte a Nyírség Copyt, a Studentii pedig gól nélküli döntetlen után büntetőkkel jutottak tovább a Meglepetés ellen. Nem esett gól a szatmáriak következő meccsén sem a Beach Party Sátor ellen, ám a büntetők után ezúttal is az „egyetemisták" örülhettek. Takaréklángon égett ezúttal a Sentierri is, ennek egy soványka 1-0-ás győzelem lett a vége a Motivum ellen.

Az elődöntőben aztán a Sentierri 4-1-re múlta fölül a Nyírtéri Farkasokat, a Studentii pedig 1-0-val a Kemecsét.

Következett tehát a hármas döntő, ahol az első összecsapás gyakorlatilag eldöntötte a trófea sorsát: a szatmári csapatok rangadóján a Sentierri 2-0-ra verte a Studentii csapatát. A folytatásban a Studentii hiába verte 3-0-ra a Csilla Presszó Ajkát, mert az utolsó meccsen a Sentierrinek elég volt egy óvatos 1-0 is a tornagyőzelemhez.

„Szerencsénk volt a sorsolással, mert végig azt reméltük, hogy a Studentiivel csak a döntőben találkozunk", mondta Petyke Edgár, aki mindössze öt gólt kapott a nyolc meccsen. „Azt kell mondanom, hogy nagyon jó tornát sikerült megnyernünk, ahol a színvonal, az ellenfelek, a szervezés és a bíráskodás is színvonalas, kifogástalan volt".

A torna krónikájához és a két szatmári csapat dicsőséglistájához tartozik, hogy 11 góljával a Studentii játékosa, Adrian Micas lett a torna gólkirálya, míg a Sentierriben 10 gólig jutó Adrian Salageanu lett a bajnokság legjobbja.

A Sentierri csapata: Petyke Edgár (kapus) Ban Daniel, Pura Daniel, Stef Adrian, Botos „Piri" Sándor, Flaviu Ionescu, Salageanu Adrian, Farcau Adrian, Rapos Iosif, Lihet Ionut.
Menedzser: Béres Csaba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: